София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити разби Лестър с 5:1

Де Бройне блести с три асистенции, Стърлинг също се разписа

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Манчестър Сити се разправи с Лестър на своя "Етихад" в късния двубой от съботната програма на 27-ия кръг на Висшата лига и надделя с 5:1. Аржентинският нападател Серхио Агуеро вкара четири от головете, а един добави Рахийм Стърлинг. За "лисиците" точен бе Джейми Варди.
Двубоят започна много добре за домакините и още в третата минута Стърлинг вкара своя 20-и гол за сезона, след като засече на далечната греда центриране на Де Бройне.
Натискът на Сити продължи, но при първата си атака Лестър изравни. Отаменди сгреши подаване в своята половина и подари топката на Варди. Нападателят нахлу на скорост и прати топката в ъгъла на вратата на Едерсон - 1:1.
Веднага след началото на второто полувреме в рамките на 5 минути Серхио Агуеро заби две попадения и предреши крайния изход. Де Бройне пък бе асистент и за двете попадения.
В 62-рата минута в игра се появи бойкотиращия до скоро Риад Марез, който бе посрещнат с аплодисменти от феновете на "лисиците", които присъстваха на "Етихад".В 77-ата минута Каспер Шмайхел направи грешка при изчистването на топката, а тя бързо попадна в Агуеро, който не сгреши - 4:1.
Аржентинският нападател бе оставил най-доброто за накрая. В последната минута на редовното време той отправи бомбен удар от границата на пеналта, топката се удари в напречната греда и влетя зад Шмайхел за крайното 5:1.
Манчестър Сити събра 72 точки и продължава да е убедителен лидер в Англия, имайки преднина от 16 точки пред втория Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" обаче са с мач по-малко. Тимът на Клод Пюел пък е на осмата позиция с 35 точки.
До края на месец февруари Манчестър Сити няма двубои от Висшата лига. "Гражданите" ще се изправят първо срещу Базел в Шампионската лига, след това имат гостуване на Уигън за ФА Къп и финал за Купата на Лигата срещу Арсенал.