София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Маркес с титлата в Мото GP

Испанецът триумфира в Гран При на Япония

5 годиниМоторни 8 Телевизия Евроком

Марк Маркес стана за пети път шампион на Мото GP и се изравни с легендата Майкъл Дуън. Това стана факт, след като 25-годишният пилот на Хонда спечели Гран При на Япония. Това е трета поредна титла за Маркес, който стана най-младият петкратен световен шампион.
Успехът в Япония е осми за Марк Маркес през сезона. Преди състезанието се знаеше, че за титлата му е нужно да не губи повече от точка от Андреа Довициозо. Италианецът стартира от полпозишън, но четири обиколки преди края падна и така Маркес си гарантира титлата.
"Чувствам се перфектно. След състезанието на Арагон усещах, че съм шампион и това е моята година. Много е хубаво да спечелиш титлата още при първия си шанс. Следвах Андреа и го притисках, накрая успях и да го изпреваря. Съжалявам, че той падна и не е на подиума, защото заслужава", обяви Марк Маркес.