София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Марсилия оцеля след продължения в Залцбург

Френският тим инкасира два гола в редовното време, но се класира с попадение на чужд терен малко преди края

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Австрийският шампион и носител на купата на страната Залцбург победи Олимпик (Марсилия) с 2:1 след продължения в реванша между двата тима от полуфиналите на Лига Европа, но френският гранд се класира за финала с общ резултат 3:2. Марсилци бяха спечелили с 2:0 на своя "Велодром" в първия мач, но инкасираха две попадения в ответната среща и се стигна до продължения.
Началото на срещата се забави с няколко минути заради затруднена видимост след запалените факли от феновете на гостите. Марсилци първи имаха шанс за гол, но Адил Реми прати топката над вратата, след като засече центриране на Димитри Пайе. В 13-ата минута Мунас Дабур от домакините отправи слаб удар и не затрудни вратаря Йоан Пеле. Минута след това Гулбрандсен падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение с бранител, но съдията не посочи бялата точка. До края на полувремето пропуски направиха Морган Сансон от Олимпик и Валон Бериша за „червените бикове”.
След почивката гостите продължиха да са по активни и Лукас Окампос шутира неточно, а след него и Валер Жермен не успя да намери очертанията на вратата при центриране на Пайе. Австрийският шампион успя да поведе с гол на Амаду Айдара (53), който преодоля няколко защитници и реализира за 1:0. Попадението окрили домакините и пет минути по-късно Рамальо шутира силно от далечна дистанция, а вратарят Пеле спаси с вещина. Последва пропуск на Мунас Дабур, а в 65-ата минута Залцбург заличи напълно пасива си от първия мач. При центриране в наказателното поле защитниците на гостите не успяха да изчистят добре топката и Ксавиер Шлагер отправи удар, след който се получи рикошет в крака на Буна Сар и кълбото влетя в мрежата за 2:0. На повторенията се видя, че при подаването в наказателното поле има двама играчи на „биковете” в засада.
В 69-ата минута Чалета-Цар с глава не намери целта, а малко след това и Хуан пропусна, след като Пеле отрази удара му. В 73-ата минута Пайе центрира в наказателното поле и Окампос отправи удар с глава, но топката кацна върху напречната греда и излезе в аут. Четири минути преди края на редовните 90 марсилци имаха претенции за дузпа, след като Чалета-Цар игра с ръка в наказателното поле, но съдията Сергей Карасьов прецени, че няма основания да посочи бялата точка. В последната 90-а Клинтън Н'Жие с глава прати топката покрай вратата и така редовното време завърши при резултат 2:0, който прати мача в продължения.
В началото на първото от двете продължения по 15 минути Ангиса от гостите шутира неточно от границата на наказателното поле, а в 99-ата минута Пеле спаси Марсилия, отразявайки удар от близка дистанция на Чалета-Цар. Две минути по-късно Валон Бериша прати топката над вратата от фаул. След това и Мунас Дабур шутира покрай вратата.
Рзервата Роландо (116) се превърна в герой за марсилци с гола си минути преди края на второто продължение, след като остана непокрит и засече топката при центриране от корнер на Пайе. Домакините претендираха и то с пълно право, че не е трябвало да бъде отсъден корнер за французите, тъй като последен с топката при тази ситуация игра Окампос.