София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милан: Искаме трофея в ЛЕ, гоним примера на Ман Юнайтед

Милан са доста нахъсани

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне беше категоричен, че участието в Лига Европа ще бъде сред основните приоритети на клуба през пролетта. Италианският гранд ще играе срещу българския шампион Лудогорец в 1/16-финалите на надпреварата на 15 февруари в Разград и на 22 февруари в Милано. 

"Искаме да последваме примера на Манчестър Юнайтед от миналия сезон. Това е единственият трофей, който липсва в нашата витрина. С оглед на класирането ни в калчото, в което изоставаме доста, ще се опитаме да спечелим Лига Европа, което ще ни даде възможност да играем в Шампионската лига през следващата година. 

Знаем, че в турнира останаха доста добри отбори, но срещите започват през февруари, така че вярваме, че Гатузо ще намери механизма за подобряване на представянето ни", коментира Фасоне. 

Милан изостава на седмото място в италианското първенство след 16-ия кръг, но на цели 11 точки зад четвъртия Рома и на 16 точки зад лидера Интер. Манчестър Юнайтед през миналия сезон спечели Лига Европа, а с това заслужи и квота за групите на Шампионската лига, въпреки че завърши на шеста позиция в английската Висша лига.