София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан изхвърли Интер от Купата на Италия след продължения

„Росонерите” достигнаха до 1/2-финален сблъсък с Лацио

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан победи градския съперник Интер с минималното 1:0 след продължения и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия, където ще срещне Лацио. В редовното време съперниците не успяха да си вкарат гол.
Още в 18-ата минута Бонавентура отправи удар с глава след центриране на Кесие,  но вратарят на „нерадзурите” Ханданович изби в корнер. В 24-ата минута вратарят на „росонерите” пък Антонио Донарума си отбеляза автогол при опита си да изчисти топката с крак след удар на Перишич. Минута по-късно попадението бе отменено с помощта на системата за видео повторения ВАР, показала как Андреа Ранокия е в засада при шута на хърватина.
В 28-ата минута Ханданович изби удар на Сусо, а две минути по-късно "нерадзурите" искаха дузпа за игра с ръка на Бонучи, но не получиха такава.
След почивката Донарума спаси в 59-ата минута след удар на Жоао Марио от близка дистанция. В 65-ата минута Бонавентура пропусна да се разпише с глава, пращайки топката в аут. В 79-ата минута удар на Сусо рикошира в тялото на Скриняр и се отби в горната греда зад Ханданович. При ответната атака Брозович изведе Перишич, но хърватинът шутира над вратата. В 87-ата минута Динарума отрази удари на Перишич и Кандрева, за да се стигне до продължения. За първи път в историята двата гранда трябваше да играят такива в тази надпревара.
Малко преди края на първото продължение Патрик Кутроне (104) се разписа, след като бе изпуснат от защитата на „нерадзурите” при подаване на Сусо. До края на мача символичните гости се опитаха да върнат попадението и да доведе нещата поне до дузпи, но „росонерите” издържаха и не допуснаха гол.
На 1/2-финалите Милан ще се изправи срещу Лацио, който елиминира у дома Фиорентина след минимална победа с 1:0.