София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан надви Рома с 2:1

ВАР отмени по един гол на „росонерите“ и „вълците“

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан победи драматично гостуващия Рома с 2:1 в първия и може би най-интригуващ сблъсък от третия кръг в италианската Серия „А“.
С помощта на системата за видеоповторения (ВАР) съдията отмени по един гол и на двата тима след почивката, а победата за „росонерите“ дойде в последните секунди.
Домакините бяха по-активни през първата част и след пропуски на Чалханоглу, Калабрия, Игуаин и Сусо най-накрая успяха да поведат в резултата. Това се случи в 40-ата минута, когато Родригес овладя топката на аутлинията, обърна се и центрира успоредно на голлинията към Франк Кесие, който бе точен за 1:0. Гостите имаха само един неточен удар на Шик с глава в тази част.
След почивката „вълците“ се активизираха и първо Джеко шутира опасно, пращайки топката на сантиметри от гредата в аут, но в 60-ата минута се стигна и до изравняване на резултата. При центриране от корнер вратарят Донарума не изби добре топката, а при последвалото разбъркване Федерико Фасио бе най-съобразителен и се разписа за 1:1. Минута след този гол Игуаин прати топката във вратата, но това попадение на Милан бе отменено заради засада след намесата на ВАР.
Последваха пропуски на Чалханоолу, Рикардо Родригес и Игуаин, а в 80-ата минута Стивън Нзонзи успя да отбележи за Рома след разбъркване след корнер. И това попадение обаче бе отменено след помощта на ВАР. Повторенията показаха, че французинът си е помогнал с ръка при овладяването на топката и голът му се оказа нередовен.
Играчите на Дженаро Гатузо продължиха да търсят по-усилено победни гол и усилията им бяха възнаградени в последните секунди от добавеното време. Бонавентура отне и подаде на Игуаин, който с прекрасен пас изведе Патрик Кутроне (90+5), реализирал за крайното 2:1.