София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан се върна на победния път

"Росонерите" удариха с 1:0 Кротоне

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан се върна на победния път в Серия "А". След три мача без успех днес "росонерите" спечелиха трудно с 1:0 домакинството си на Кротоне от 20-ия кръг на шампионата. Единственият гол в срещата бе дело на Леонардо Бонучи, който се разписа през второто полувреме след голяма доза късмет. За гостите пък не игра българския национал Александър Тонев, който е с травма и бе извън групата на мача.
През първото полувреме домакините бяха по-добрият отбор на терена, но така и не съумяха да реализират създадените възможности. Най-близо до попадение в края на частта бе Сусо, който удари греда.
След почивката Милан продължи да атакува и логичното се случи в 54-ата минута, когато се разписа Бонучи. След центриране от корнер стражът на гостите не се намеси добре и боксира топката в тялото на бранителя, след която тя влетя във вратата.
Бонучи асистира за втори гол в 59-та минута, когато след ново разбъркване след ъглов удар върна топката назад към Франк Кеси. Котдивоарецът с мощен удар направи 2:0. Реферът обаче се възползва от видео повторенията и видя, че Бонучи е бил в засада по време на подаването.
В 70-ата минута Кротоне беше близо до изравняване, но удар на Мариуо Сампириси мина на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Донарума.
До края на мача така и не паднаха повече попадения и Милан се поздравi с трите точки. Тимът на Дженаро Гатузо има 28 точки на 10-ото място във временното класиране, докато Кротоне е 18-и с 15.