София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Младежките ни национали играха достойно, но загубиха от Франция

Момчетата на Тони Здравков се бориха здраво, но не успяха да отбележат

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Младежкият ни национален отбор по футбол, воден от Антони Здравков, записа загуба с резултат 0:1 от Франция. Срещата се проведе в Стара Загора и беше квалификационен мач за "лъвовете" ни за Европейското първенство по футбол за младежи догодина в Италия.

Единственият отбелязан гол в срещата бе дело на звездата на гостите Муса Дембеле, а нашите, от своя страна, направиха куп фрапантни пропуски на стадион "Трейс Арена".

Като цяло българите играха смело и достойно се противопоставяха на "петлите", но така и не успяха да нацелят точно вратата на противника. За сметка на това Дембеле, който само се оценява на 22 милиона евро, бе точен и оформи крайното 0:1.

В началото на първата част нашите футболисти започнаха доста обещаващо срещата. След четвърт час игра гостите обаче започнаха също да се разиграват и контратакуват по-сериозно вратата на Даниел Наумов. В 19-ата минута Муса Дембеле не успя да отбележи след  центриране на негов съотборник.

През второто полувреме и двата отбора се впуснаха в атаки, а в 49-ата минута Антонио Вутов не успя да отбележи и направи пропуск, който беше най-чистото за България положение в мача. Вутов с доза шанс бе преодолял играча на "петлите" Бернардони и после успя да прекара топката между краката на защитник. Накрая обаче се получи рикошет във вратата на Франция, малшансът ни остави без гол.

Със стабилна и умела изява се отличи нашият вратар Наумов в 55-ата минута, когато спаси почти сигурен гол. Стражът ни отрази изстрел от непосредствена близост на играча Упамекано.

Две минути по-късно Вутов направи грешка и топката вече бе притежание на французите, които не само контрааткуваха, но и успяха да реализират чрез Дембеле.

До края на мача и "петлите", и нашите, имаха възможности, но така и не се стигна до промяна в резултата.