София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Моуриньо: Ибрахимович няма да се върне в игра преди групите на Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че няма начин Златан Ибрахимович да се възстанови за мачовете от груповата фаза на Шампионската лига.

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че няма начин Златан Ибрахимович да се възстанови за мачовете от груповата фаза на Шампионската лига. През изминалия сезон шведът отбеляза 28 гола за „червените дяволи“, но в края на кампанията получи тежка контузия и договорът му първоначално не бе подновен, след като изтече. Вчера Златан официално се върна в редиците на Юнайтед, подписвайки договор за 1 година. Все пак 35-годишният нападател продължава да се възстановя от травмата в коляното и ще пропусне първия етап от сезона.

„Той няма да е готов за груповата фаза. Не мисля, че има какъвто и да е шанс за това", призна Моуриньо пред клубния сайт. "Дали разполагаме със свободно място за него в листата с играчи за турнира? Да, имаме, така че не се налага да вадим друг футболист от списъка за Шампионската лига. Аз обаче въобще не мисля да използвам Златан в този етап от турнира. Да се надяваме, че той ще е готов за фазата на директните елиминации, като за тази цел ще трябва да завършим на едно от първите две места в групата“, допълни още португалският специалист.

Тимът от „Олд Трафорд“ попадна в група А, където са още португалският Бенфика, швейцарският Базел и руският гранд ЦСКА Москва.