София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Моуриньо оптимист за бъдещето на Манчестър Юнайтед

„Би било страхотно да спечелим Лига Европа“ - каза той

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е оптимист за бъдещето на отбора. Той смята, че през настоящия сезон е поставена една добра основа, върху която да се гради в идните години.

Сезонът до момента е противоречив за „червените дяволи“, които спечелиха Купата на лигата, но не е сигурно дали ще успеят да достигнат топ 4 и да се класират за Шампионската лига. Юнайтед също така е на полуфинал за Лига Европа, като спечелването на турнира ще им гарантира участието в „лигата на богатите“ през следващия сезон.

"Това е първи сезон от следващите 5-6 или 7. Това е първи сезон на едни по-добри години, които предстоят за отбора. Дори и в този първи сезон вече спечелихме трофей, а до края имаме шансове да постигнем още добри неща. Ако успеем да спечелим Лига Европа и през август да играем за Суперкупата на Европа, би било страхотно" - каза Моуриньо пред „Скай Спортс“.