София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Най-после! Гризман обяви окончателното си решение

Гризман остава

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман сложи край на спекулациите около бъдещето си. Въпреки твърденията, че още преди няколко месеца се е разбрал с Барселона, той обяви, че ще остане при "дюшекчиите". Направи го в ефира на испанската тв Movistar Plus, която излъчи специално подготвено видео, което по-рано днес французинът анонсира в социалните мрежи.

Веднага след излъчването на предаването, Гризман публикува в Twitter откъс от него с красноречиво съдържание: Aнтоан върви към "Wanda Metropolitano" и се усмихва, а текстът отдолу гласи: "Моите фенове, моят отбор, МОЯТ ДОМ". 

Филмът проследи емоциите на Гризман в края на миналия сезон и колебанието му къде да продължи кариерата си. Беше показан разговор между него и сестра му относно условията, които му предлагат двата клуба, както и още дискусии с близките му по темата
 
Разсъждавайки дали да приеме офертата на каталунците или да остане верен на Атлетико, Гризман призна, че голямата му цел е да спечели Шампионската лига. Това е и несбъднатата мечта на всички фенове на "дюшекчиите", а нападателят отчете, че клубът прави необходимото да подсили състава си, за да може да се бори с най-добрите в Европа. 
 
"Реших да остана!", заяви в края нападателят, а мнозина видяха в документалното видео опит да бъде копиран ЛеБрон Джеймс, който през 2010 година по подобен начин извести, че ще премине от Кливланд Кавалиърс в Маями Хийт.
 
 
Гризман спази обещанието си да свали картите преди старта на участието на Франция на Мондиал 2018, както настояваше Дидие Дешан. Селекционерът на "петлите" бе един от хората, които го съветваха да остане в Атлетико. На същото мнение са били и най-близките му.

Интересното е, че първият, който поздрави Гризман и му пожела успех през следващия сезон, бе защитникът на Барса Жерард Пике.