София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Наполи си свърши работата и е лидер

Италианският гранд спечели убедително срещу Цървена звезда

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Наполи срази гостуващия сръбски шампион Цървена звезда с 3:1 и си взе задължителните три точки от петия кръг на група „C“, за да остане начело в класирането и да запази добри шансове за класиране в следващата фаза. В другата среща от тази група ПСЖ надви у дома Ливърпул с 2:1 и го задмина на втората позиция.
Марек Хамшик (11) даде преднина на домакините след изпълнен корнер от Дрис Мертенс и засичане на топката на задна греда. Доминацията на италианския тим бе затвърдена от Дрис Мертенс (33), който се възползва центриране на Фабиан Руис и рикошет в крак на сръбски бранител.
Малко след почивката Дрис Мертенс (52) отново бе в прегръдките на своите съотборници, този път след асистенция на Хамшик. „Звездашите“ успяха да върнат само едно попадение чрез Бен Набуан (57) след пас на Марко Марин. До края на мача домакините намалиха оборотите и се задоволиха с този резултат.
След успеха си Наполи е лидер в групата с 9 точки, а в последния кръг ще гостува на Ливърпул, който има 6. Цървена звезда е на дъното с 4 точки и в заключителния си мач от групата ще приеме втория ПСЖ, който е с 8 точки в актива си.