София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неймар поведе Бразилия към 1/4-финалите на Мондиала

"Селесао" спечели с 2:0 срещу "ацтеките"

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Неймар поведе Бразилия към 1/4-финалите на Мондиала. Нападателят на ПСЖ вкара и асистира на Роберто Фирмино за победата на "селесао" с 2:0 над Мексико на осминафиналите в Русия. Така "кариоките" очакват следващия си съперник в турнира, който ще се реши тази вечер в мача между Белгия и Япония. За "ацтеките" със силен двубой се отчете вратарят Гилермо Очоа, който спаси своя тим от погром.
Срещата започна с изненадващ натиск и добра преса на Мексико, но "ацтеките" така и не стигнаха до по-сериозно положение.
Първото такова дойде чак в 25-ата минута и бе в полза на Бразилия. Неймар навлезе в наказателното поле, дриблирайки, но Очоа излезе предвидливо и блокира изстрела на звездата.
В следващите минути положенията пред вратата на Мексико заваляха, а с пропуски се отчетоха Грабиел Жезус и Тиаго Силва. 
В 33-ата минута се откри невероятен шанс пред Габриел Жезус. Нападателят на Манчестър Сити стреля, но Очоа отново бе на място. 
До края на първата част нямаше повече положения и логично двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.
Второто полувреме започна вихрено за "селесао", като още в 48-ата минута Филипе Коутиньо бе близо до гола. Той бе намерен на страхотна позиция, но Очоа се намеси за пореден път, отказвайки звездата на Барселона.
Така се стигна до 51-ата минута, в която Бразилия откри резултата. Уилиян направи страхотен рейд и навлезе в наказателното поле, пускайки прострелно центриране, а Неймар засече топката на празна врата - 1:0.
В 59-ата минута пред Паулиньо се откри страхотна възможност и той стреля мощно, но Очоа направи поредното си спасяване в мача, запазвайки надеждите на своя тим живи.
Ървин Лозано направи страхотен рейд в 78-ата минута и опита пас към Раул Хименес, но Фагнер се намеси добре и спря атаката на "ацтеките".
В 88-ата минута Роберто Фирмино, който се появи само 2 минути по-рано, отбеляза второ попадение за "селесао". Той бе намерен на празна врата от Неймар - 2:0.
До края Бразилия задържа преднината си и не допусна изненади. Така "селесао" ще научи своя съперник на 1/4-финалите тази вечер от 21:00 часа, когато Япония и Белгия излизат в осминафинална среща.