София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Новата голова машина на Лудогорец: Дали можем да отстраним Милан? Разбира се!

В Лудогорец настроението е на високо ниво

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Новата звезда в атаката на Лудогорец Якуб Шверчок изрази оптимизъм относно предстоящите мачове на "орлите" срещу Милан в Лига Европа. Полският таран, който отбеляза четири гола в първите си мачове в фланелката на тима от Разград, че тимът може да отстрани "росонерите" и да продължи напред в турнира. Шверчок пристигна в Лудогорец преди две седмици от тима на Заглембие и вече отбеляза четири попадения в контролите на "орлите" на турска земя.

"Чувствам се добре в новия ми отбор. Изминаха две добри седмици, откакто съм тук. Изиграхме доста мачове. Отбелязах и четири гола. Все пак това бяха само контролни срещи. Сега искам да се концентрирам за следващите мачове. Все още не мисля за сблъсъците с Милан. Преди това имаме още няколко приятелски двубои и засега се фокусирам върху тях. Разбира се, че имаме шансове да остраним Милан и да продължим напред", каза Шверчок.

 

"Преди да дойда тук знаех, че Лудогорец е много добър отбор с отлични футболисти. Тим, който играе всяка година в Европа и става шампион на България всеки сезон. Мисля, че взех правилното решение да дойда тук", добави Якоб.

Куба призна, че има надежди да участва с Полша на световното първенство в Русия през лятото, но подчерта, че това зависи единствено от неговото предстаяне в Лудогорец до края на сезона.

"Трябва да се концентрирам в представянето си с клубния ми отбор. Ако играя добре, след това ще видим дали ще попадна в състава за Световното.