София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нови признаци за край на кариерата на Алонсо във Ф1

Испанецът не е щастлив от развитието на събитията

6 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Увеличават се признаците, че кариерата на Фернандо Алонсо във Формула 1 отива към своя край. Тази седмица делегация от Макларън, начело със Зак Браун, Жил де Феран и мениджъра на Алонсо Луис Гарсия Абад отиват в Детройт за Индикар. Изглежда че Фернандо може да се окаже в центъра на амбициите на Макларън за атака на Индикар през 2019.
Бившият пилот и настоящ коментатор за Скай Спортс Ф1 Мартин Брандъл заяви следното: "Говорих с Алонсо в Монако и останах с впечатлението, че той няма да остане повече във Формула 1".
Подобна информация пристига и по друга линия – от Карлос Сайнц, бащата на Сайнц младши, който пилотира за Рено. "Фернандо е в период, в който би искал да е в различна позиция" каза Сайнц старши. "Той иска да се бори за подиуми, победи, шампионати, така че е логично да не е особено щастлив".
"Това важи с още по-голяма сила, когато имаш толкова много опит, колкото него, пък и с характера му. Тази година ситуацията в Макларън е малко по-добра и вероятно ще се подобри още, но все пак е истина, че както той, така и ние, които искаме най-доброто за него, очаквахме нещо повече…"