Гледай
на живо

Новият сезон в италианското първенство ще започне на 19-и август

Турнирът за Купата на Италия ще започне с най-ниските ранни етапи на елиминации на 29-и юли и ще приключи с финала на 25-и април

Новият сезон в италианското първенство ще започне на 19-и август

Италианската професионална лига обяви, че първенството в Серия А за сезон 2018/2019 ще започне на 19-и август и ще завърши на 26-и май 2019-а година. Лигата също така уточнява, че са планирани три междинни кръга в първенството, което ще протече с 20 отбора в 38 кръга общо.
Последният нов член на италианския елит стана ясен снощи, след като Фрозиноне победи Палермо в последния бараж, и се присъединява към Емполи и Парма. Няма да има мачове в четири уикенда в този период- на 9-и септември, на 14-и октомври, на 18-и ноември и на 24 март, когато са датите за мачове на националния отбор. По Нова година няма да се играе два уикенда в началото на следващата година. Мачът за Суперкупата на Италия ще противопостави италианския шампион и носител на купата Ювентус срещу Милан, който е финалист за националната купа. Тази среща е планирана за януари, като датата и стадионът ще бъдат определени допълнително. Турнирът за Купата на Италия ще започне с най-ниските ранни етапи на елиминации на 29-и юли и ще приключи с финала на 25-и април.