София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Обсъждат името на Ел Маестро за национален селекционер на Словакия

Ел Маестро може да стане селекционер на Словакия

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро стана обект на интересна дискусия между журналисти и фенове в социалната мрежа Twitter. Популярният местен автор Лукаш Враблик, който прави интервю с Ел Маестро за престижното издание Guardian, отправи въпрос: “Как би се справил Нестор, ако поеме словашката селекция?”.

В дискусията се включват както други спортни журналисти, така и фенове. Но мненията им са противоречиви. “Той знае как да създаде атмосфера в своя отбор и това е огромно предимство, но не харесвам неговия стил на игра. Подходът му е изцяло към печелене на мачовете, без значение по какъв начин. Но това не мисля, че може да е от полза за дълъг период от време. Освен това му липсва опит за национален селекционер”, коментира един от журналистите.

Фен пък го подкрепя: “Въпреки че стана шампион на Словакия, не бих го назначил в репрезентацията. Тотално дефанзивна игра не ни е необходима в момента. Неговият ЦСКА-София е вкарал само 21 гола за 11 мача в първенството”, отбелязва привърженикът. Друг обаче контрира: “Бих го назначил за селекционер. Важното е да се печели, а не да се играе за красота”.