София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Официално: Джошуа срещу Голямото бебе в Ню Йорк

Ще бъде голямо зрелище

5 годиниДруги 8 Телевизия Евроком

Доминаторът в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа ще защитава трите си шампионски титли срещу американеца Джарел Милър на 1 юни в “Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк.

Британската медия отбелязва, че Джошуа ще последва стъпките на величини в тежка категория като Джо Луис, Джо Фрейзър, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и Мохамед Али, прекосявайки Атлантическия океан, за да стъпи в “Меката на бокса” - “Медисън Скуер Гардън”.

“На 1 юни се отправям към Голямата ябълка и планирам да се докосна до културата и да си тръгна с по-голяма апетит. Ще се бия с Джарел Милър в легендарната “Медисън Скуер Гардън”. За мен беше чест и благословия да се бия в някои от най-добрите арени у дома във Великобритания, не само на “Уембли”. Дойде времето да прекося Атлантика и да защитавам титлите си в тежка категория в САЩ. Нямам търпение за новото предизвикателство срещу добър боксьор, който е брилянтен в приказките преди битката. Ще бъде вълнуващ двубой, няма да оставя нищо на късмета, имам план да победя Милър и да оставя следа”, коментира Джошуа пред Sky Sports
 
Милър има победи над бивши претенденти за световната титла като Джералд Уошингтън, Мариуш Вах, Йоан Дюапа и Томаш Адамек по пътя си към визитка с 23 победи, от които 20 с нокаут. 

“AJ прави голяма грешка, като идва да се бие с мен в моя дом. Той иска да се покаже на американската сцена, но всъщност идва да ми предаде поясите. На ринга сме като кучета и аз имам по-голямата захапка. Той ще си тръгне от Ню Йорк с празни ръце. Цял живот чакам такава битка, на 1 юни ще постигна това, за което съм роден и ще стана световен шампион. Този смешник AJ стои на пътя на мечтите ми и на 1 юни ще го разкарам оттам”, цитиран е Милър.
 
Джошуа имаше идея да се изправи срещу Дионтей Уайлдър в обединяващ двубой за титлите в тежка категория, но американецът реши да проведе следващата си битка срещу Тайсън Фюри, с когото завършиха наравно през декември миналата година.