София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Около 30 официални магазина ще бъдат открити в Русия по време на Мондиал 2018

Магазини с фен артикули ще бъдат открити за Мондиала

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Около 30 официални магазина ще бъдат открити в Русия по време на Мондиал 2018, съобщиха от ФИФА. Първият от тях беше отворен още през декември миналата година в Москва, а след това в Санкт Петербург, Ростов-на-Дон, Нижни Новгоров и Калининград. "До момента са открити 10 магазина. В близко бъдеще ще бъдат отворени още 20 в различни градове", се казва в изявление на ФИФА.

Днес един от официалните магазини в Санкт Петербург беше посетен от бившия аржентински национал Ернан Креспо. "Участвал съм на три световни първенства, но никога преди не съм се срещал с талисмана на шампионата. Знам, че аржентинските фенове са купули повече от 50 хиляди билети. Ще ги посъветвам да си купят и сувенири. Самият аз вече взех подарък за дъщеря си", каза Креспо, който се снима с талисмана - Вълк с името Забивака. Мондиал 2018 ще се проведе от 14 юни до 15 юли в 11 руски градове.