София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Още един фаворит изхвърча от Купата

Елиминираха измъчван от кадрови проблеми гранд

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Кристъл Палас срази у дома Тотнъм с 2:0 в лондонския сблъсък от четвъртия кръг за Купата на Англия и се класира за 1/8-финалите. Така след лидера във Висшата лига Ливърпул в миналия кръг още един от считаните предварително като фаворити тимове отпадна от турнира.
„Шпорите“ са измъчвани от кадрови проблеми, след като мениджърът им Маурисио Почетино не може да разчита на две от големите звезди на тима Хари Кейн и Деле Али, които лекуват травми. Аржентинският специалист заложи на някои футболисти, които по-рядко получават шанс за изява, а атаката на гостите водеше Фернандо Йоренте, подпомаган от Лукас Моура и Жорж-Кевун Н‘Куду.
„Орлите“ успяха да поведат с първата си опасна атака, при която Конър Уикъм (9) направи добавка след отбит от вратаря Пауло Газанига за 1:0. Тотнъм се опита да отвърне на удара, но без успех, а в 34-ата минута Андрос Таунзенд реализира дузпа и удвои преднината на Кристъл Палас. „Шпорите“ също получиха право да изпълнят дузпа, но в 44-ата минута Киърън Трипиър пропусна от бялата точка.
След почивката Ерик Ламела и Виктор Уанияма влязоха в игра за гостите на мястото на Ян Вертонген и Ерик Дайър, но и това не им помогна да стигнат до попадение. Играчите на Почетино опитаха да установят натиск и владееха повече топката, но нямаха късмет в завършващата фаза.  
Така Тотнъм отпадна в рамките на една седмица от Купата на Лигата и ФА Къп. "Шпорите" бяха елиминирани на полуфиналите в Купата на Лигата от Челси след изпълнение на дузпи.