София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От днес светът е футбол

От днес до 15 Юли няма да мърдаме от екраните

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

От днес до 15 юли светът е футбол и това няма да се промени, докато не бъде свирен и последния съдийски сигнал на стартиращото тази вечер в Москва 21-во световно първенство по футбол.

Честта да открият най-гледания спортен форум на планетата ще имат домакините от Русия и Саудитска Арабия, а преди това на стадион “Лужники” в Москва ще се състои церемония по откриването, на която ще пее британския изпълнител Роби Уилямс. Във форума ще участват 32 отбора, които ще изиграят общо 64 мача в следващите 32 дни. 21-ото издание на световното първенство ще се проведе в 11 руски града и 12 стадиона, разпръснати на територия от над 2000 км. Отборите са разделени в осем групи от по четири тима, като само първите два ще продължат във фазата на елиминациите.

Актуалният световен шампион Германия, който победи Аржентина на финала през 2014 
година, ще се опита да стане едва първия тим с дубъл след Бразилия през 1962 година. В същото време “селесао” пък ще направи опит да вдигне за рекорден шести път ценния трофей.

Сред основните претенденти за титлата могат да се наредят още финалистите от Мондиал 2014 Аржентина, европейският шампион Португалия, първенецът от 2010 година Испания, традиционно силният тим на Франция. Повечето специалисти посочват отборите на Белгия и Хърватия като потенциални изненади, но ще защитят ли претенциите си предстои да видим.