София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

От УЕФА официално: ЦСКА-София с цифрите и показателите на Литекс в Европа

От УЕФА обявиха окончателно

6 годиниФутбол 54 Телевизия Евроком

През тази година ЦСКА-София получи отлична новина и след един сезон без участие в Европа, сега “червените” бяха пуснати в турнирите на Стария континент. За разлика от преди година, когато минути преди жребия "червените" бяха извадени и на тяхно място бе сложен Дунав, сега ЦСКА-София присъства на жребия и вече са ясни съперниците - Рига ФК и след това Адмира Вакер.

От жребия, публикациите и класиранията в сайта на УЕФА, става ясно, че европейската централа не признава ЦСКА-София за наследник на автентичния клуб. Това е причината от УЕФА да не изискват от “червените” да плащат задължения от над 1 милион евро, които от ФИФ Про настояваха да се платят.

В сайта на централата за "червените" няма изобщо рубрика "История", където се виждат всички евродвубои през годините. Такава рубрика логично има Левски. В момента "червените" играят в турнирите с коефициента на България - 3,825.

В ранглистата на Купата на УЕФА/Лига Европа от 1971 година насам има два отбора с името ЦСКА. В статистиката са включени и квалификационните кръгове. Първият тим PFC CSKA Sofia заема 76-а позиция. Вторият PFK CSKA-Sofia JSC се е наредил на 123-о място. Той е с 14 участия в турнира, колкото има Литекс.

В ранглистата на КЕШ/ШЛ положението е следното:

От УЕФА са поставили автентичния ЦСКА на 40-о място, с 25 участие в КЕШ/ШЛ. На 147-о пък е именно PFK CSKA-Sofia JSC с 4 участия в ШЛ, колкото има Литекс. 

При жребия за ЛЕ УЕФА изписа ЦСКА-София като PFK CSKA-Sofia JSC.

В актуалната ранглистата на УЕФА клуб с името “Литекс” не съществува.