София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пенев обяви своята стратегия, скочи на Красен Кралев

отправи тежко обвинение към БФС

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Претендентът за президент на БФС - Любослав Пенев, даде пресконференция на която нападна министъра на спорта Красен Кралев. Той представи своята стратегия за развитието на родния футбол и наред с това отправи тежки обвинения към футболната ни централа. Пенев заяви, че хора от БФС обикалят страната и заплашват клубовете. Бившият нападател обаче не представи доказателства. 

Ето какво заяви Пенев:

“Радвам се, че има интерес към това събитие. Вече не сме на дъното. Вече сме на дъното на дъното. Когато бях национален селекционер, казах, че ще се работи. Ние работихме, но управляващите хвърлиха целия този труд в боклука. Футболиният съюз в момента е една пирамида обърната надолу. Аз ще я обърна обратно. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви гръгове, крадратчета и триъгълници. 

Готвим проект, съставен от три части - краткосрочен - три години, средносрочен - 7 години и дългосрочен - 10 години. Подготвили сме 10-годишна стратегия. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен проект. Закъде сме с тази стратегия. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, много хора започнаха да коментират. Къде са сега тези хора? Нещо не ги виждам. Нека сега да се покажат. Странно е, че примерно един отбор като ЦСКА все още не е обявил кой ще подкрепи. На феновете шапка им свалям. 

Твърдо съм против президентите да участват в Изпълкома на БФС. Ето казвам ви как ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране. Така ще спестим пътуване на хора от клубовете до София. 

Призововам министър Кралев да не взима страна, защото той представлява държавата. Нека взима отношение, но не и страна. Обяснява колко добре работили с БФС и т.н. Ще искам от държавата един добър партньор и нов стадион. Вълнувам се. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националният отбор да си плаща да играе. 

Смятам да огранича чужденците. Не казвам, че няма да има, но трябва да ги ограничим. Защото само по този начин ще видим нашите момчета. Темата с чужденците ще бъде сериозно разгледана и ще има промени. Тук съм, за да се изгради българския футбол. Това ще стане с много работа. Представители на БФС обикалят страната и заплащват клубовете. Не казвам на клубовете да гласуват за мен. Нека гласуват по съвест”.