София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Жеков: С такава игра няма кой да ни спре

Жеков се скъса да хвали "червените" след убедителния успех над Ботев

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Легендарният голмайстор на ЦСКА и на българския футбол Петър Жеков коментира представянето на тима при победата с 6:2 срещу Ботев Пловдив  в мача от третия кръг на Първа лига. 
Пред официалния сайт на "червените" бившият нападател на "армейците" изрази задоволството си от агресивната игра на отбора. 
"Този път играта беше различна, много агресивна още от самото начало, а това вещаеше успех. Такъв ЦСКА искам да виждам - много борбен, със себераздаване от всички. Ако така продължаваме да играем, не виждам кой може да ни спре", каза Жеков.
"Не всеки ден се вкарват по 6 гола и то на силен отбор като Ботев Пд. Доволен съм и от играта на Фернандо Каранга и аз като бивш нападател го наблюдавам детайлно - върши си работата чудесно, мощен е, има добро пласиране, има нюх към гола. Няма нищо случайно в това, че вкара три гола, а можеше и още повече. Много е полезен за отбора", допълни той.
"Срещу Ботев Пловдив играхме на ниво, но имаше и доста картони в мача. Но няма как, в такива двубои е така, неизбежно е. Независимо от превъзходството на ЦСКА и резултатът, двубоят си беше здрав, доста сили се хвърлиха. Отвън може да изглежда различно, но аз знам какво им е на футболистите. Сега ни предстои нов сблъсък с пловдивски отбор - срещу Локомотив, но аз очаквам нова победа на ЦСКА. До миналия сезон "бяло-черните" нямаха победа на "Армията" в историята, но я постигнаха. Скоро не виждам и как ще имат повече успех тук, а след като махнаха и голмайстора си Мартин Камбуров, съставът им доста е отслабен. Взеха точка при гостуването си на Лудогорец (0:0), но в Борисовата градина едва ли ще измъкнат нещо. Очаквам и добро съдийство, тъй като в първите ни два мача не беше на ниво, особено при домакинството на Лудогорец (0:1). Още ме е яд за загубата, но мисля, че след успеха над Ботев всичко вече си е на мястото", завърши пред CSKA.BG Петър Жеков.