София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ШМАЙХЕЛ: ПЕП НЕ ТРЯБВА ДА Е МЕНИДЖЪР НА ЮНАЙТЕД

ПЕТЪР ШМАЙХЕЛ: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МИ СТРАХ Е НЯКОЙ КАТО ГУАРДИОЛА ДА ПОЕМЕ ОТБОРА

8 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

"Най-големият ми страх е, Хосеп Гуардиола да поеме Манчестър Юнайтед". Това заяви легендата на "Червените Дяволи" Петър Шмайхел пред Скай Спорт. Опасенията на вратаря се базират на тактиките и начина на игра на сегашния треньор на Байерн Мюнхен. Според датчанина, Пеп е велик треньор, но е направил играта на немския клуб "скучна" и " отегчителна" .

"Най-големият ми страх е, някой като Гуардиола да поеме клуба. Той има негов начин на игра. Той промени Байерн. Преди него, те спечелиха требъл (2012/13) с бърз футбол, използваха средата на терена и неутрализираха противника си. След Гуардиола, започнаха да пропускат топката и да оставят празни пространства. Играта им не е толкова вълнуваща като преди."

Шмайхел добави, че който и да е мениджър на Юнайтед, било то Ван Гаал или Гуардиола, той не трябва да променя играта на червените. Игра която е позната от 60 години- много преди ерата Фъргюсън.

"Клуб като Юнайтед, има традиция и история. Мениджърът на клуба, трябва да уважава това." Според легендата на "дяволите" ,наследник на Ван Гаал трябва да е Раян Гигс. Футболист, харесван и уважаван от феновете, който познава Манчестър.

Петер Болеслав Шмайхел е бивш датски футболист, вратар.

Избиран за най-добър вратар за 1992 и 1993 г. Най-успешните му години са с екипа „Манчестър Юнайтед“, с който печели турнира на Шампионската лига през 1999 г. Изиграва ключова роля в представянето на датския национален отбор по футбол при спечелването на европейското първенство по футбол през 1992