София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Константинов не знае дали ще бъде селекционер на България

Той призна, че е изключително разочарован, след като българският волейболен тим отпадна на четвъртфиналите на Евро 2017.

7 годиниВолейбол 2 Телевизия Евроком

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов не знае дали ще продължи да заема поста и в бъдеще. Специалистът призна, че ще има разговори с ръководството на БФВолейбол. Той призна, че е изключително разочарован, след като българският волейболен тим отпадна на четвъртфиналите на Евро 2017.

"И аз нямам най-точното обяснение за този мач. Липсваше ни хъс и емоция, всички сте го видели. Момчетата чувстваха, че можем да стигнем по-напред. Според мен, при победа над Сърбия, щяхме да играем финал. За съжаление обаче пропунахме втори голям шанс след европейското първенство миналата година. По същия начин играхме и срещу Аржентина в решителния мач за класиране на финалите на Световната лига. Определено за световното догодина трябва да променим настройката и представянето си в ключовите двубои", сподели Константинов.

"Това, че сме в топ 6 ни класира директно за следващото европейско първенство, но лично аз не съм доволен от резултата, защото знам, че можем много повече. Уважавам сърбите като отбор, но имахме своите шансове. Във втория и третия гейм имахме преднина в точките и трябваше да сме по-хладнокръвни", добави селекционерът.

"Дали ще остана на поста? Ще обсъдя това първо с федерацията. Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавала мисълта за оставка. Няма вечни хора. Важно е и мнението на играчите. Може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка", изтъкна бившият национал.