София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Последни битки за Мондиал 2018

Хърватия и Швейцария с крачка напред

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Националният отбор на Хърватия разгроми Гърция с 4:1 в Загреб и на практика почти си осигури място на Световното първенство в Русия.

Срещата тръгна перфектно за хърватите, като още в 13-ата минута Лука Модрич откри от дузпа, шест минути по-късно Калинич удвои резултата с елегантно отиграване с пета от границата на малкото наказателно. В 30-ата минута от двубоя гърците се върнаха в мача за кратко, като Сократис засече остро центрирана топка от ългов удар и резултатът стана 2:1.

Радостта за южните ни съседи бе кратка, защото Иван Перишич забоде с глава третия гол три минути след тяхното попадение. Крайното 4:1 оформи Андрей Крамарич в началото на втората част.

Оспорвана битка се разигра в другата среща от баражите, Швейцария надви Северна Ирландия с 1:0 от много спорна дузпа. След удар от границата на наказателното поле на Джердан Шакири топката се отби в прилепената ръка на Кори Еванс, който беше с гръб спрямо ситуацията, така румънският рефер отсъди 11 метров наказателен удар за "кръстоносците" в 58-ата минута, точен от бялата точка бе Рикардо Родригес.

Днес от 21:45 е може би най-интригуващия сблъсък между отборите на Швеция и Италия на "Френдс Арена" в Стокхолм. Италианците не са пропускали Мондиал от 1958 година, който се е състоял именно в скандинавската дъпжава. Докато домакините пропуснаха последните 2 големи първенства на планетата.

Последният бараж е утре, Дания приема Ирландия от 21:45.