София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Последните резултати в шампионата показват, че сме загубили концентрация“

Масимилиано Алегри недоволен от резултатите на Ювентус последните кръгове

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не скри разочарованието си от загубата на тима му от Рома с 3:1. Той мисли, че „бианконерите“ са подценила мача и трябва да се коригират.

Ювентус се нуждаеше от добър резултат и щеше да си гарантира шесто поредно Скудето 2 кръга преди края на първенството, но в крайна сметка загубиха тежко.

"Първото полувреме беше добро, като и двата отбора действаха агресивно и решително. През второто полувреме допуснахме един много странен гол и това ни повлия много негативно" - обяви Алегри.

"Мисля, че до известна степен подценихме този мач и сякаш смятахме, че сме свършили достатъчно работа, за да вземем нещо от него, но определено това ни повлия като събуждане по телефона".

"Последните ни резултати в шампионата ясно показват, че сме загубили солидна доза концентрация и трябва да се коригираме" - добави той.

"Ще излъжа, ако кажа, че съм очаквал да бием на 100 % Рома, но резултатът е доста разочароващ. Мислех си, че можем да вкараме още голове, но понякога топката просто не влиза в противниковата врата".

"Скудетото? Имаме важен мач в сряда, всичко с времето си" - завърши треньорът.