София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Предстои ни много тежък реванш“

Масимилиано Алегри не си прави илюзии, че работата е свършена

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе много щастлив след победата на неговия отбор. Той похвали целия отбор на "бианконерите" и заяви, че следващият мач също ще бъде много тежък.

"Старата госпожа" постига много важна победа над Монако с 2:0 като гост в полуфиналите на Шампионската лига и вече гледа към финала.

"Отборът ми заслужава много комплименти, защото не ни бе никак лесно. Монако притежава много технически надарен тим. Въпреки успеха имаше и грешки, които бяха няколко на брой. Буфон трябваше също да ни спасява, когато резултатът беше още 0:0, така че от тази гледна точка може да се каже, че имахме и късмет" – каза Алегри

"Още не сме се класирали на финала. Предстои ни и реванш, който ще бъде също много тежък. Джиджи пък доказа за пореден път, че е вратар на когото определено може да се разчита много. Когато има голям мач, той винаги е готов да даде най-доброто от себе си".

"Мисля, че се справихме добре като цяло, особено в началото. Играчите на домакините обаче ни създадоха и доста проблеми и не трябва да не отбележим и този факт. Определено стояхме доста добре след почивката. Можехме да се представим по-добре от техническа гледна точка, но отбелязвахме гол на контраатака, а знаете, че това е най-опасното оръжие на нашия опонент" – добави специалистът.

"Алвеш и Пянич? Какво да ви кажа. Дани имаше проблеми с контузии и за това му бе трудно в началото на кариерата си в нашия тим да блесне, но сега показва какво може. На Миралем пък направо съм му бесен, тъй като когато допусне грешка реагира сякаш това е края на света. Той трябва просто да е спокоен, да се отпусне и да си играе футбола, защото за мен е сред тримата най-добри играчи на неговата позиция в света".

"Правим феноменален сезон, но трябва да сме концентрирани и спокойни, за да могат да дойдат и успехите" – завърши треньорът на Ювентус.