София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПСЖ победи Олимпик (Марсилия) с 3:0 

 ПСЖ разби гостуващия Олимпик (Марсилия)

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

 ПСЖ разби гостуващия Олимпик (Марсилия) в дербито от 27-ия кръг на френската Лига 1 и увеличи аванса си на върха до 14 точки, след като вторият Монако завърши 3:3 като гост на Тулуза в събота вечер и загуби точки. Лошата новина за парижани обаче е контузията на Неймар, който бе изнесен на носилка и не е ясно колко време ще бъде извън игра.
Домакините реализираха два гола за по-малко от половин час и на практика решиха мача в своя полза. Килиан Мбапе (10) се разписа с диагонален удар, а в 27-ата минута защитникът на гостите Роландо си вкара автогол, след като засече топката при шут на Неймар, изведен на скорост в наказателното поле от Един Кавани.
След почивката Неймар финтира няколко защитници и центрира към Единсон Кавани (55), който направи разликата класическа – 3:0. До края на мача гостите търсеха почетен гол, но Роландо и Клинтън Н'Жи направиха пропуски.
В 78-ата минута Неймар се контузи след единоборство със Сар и бе изнесен от терена на носилка. Съмненията са за сериозна травма в глезена, но допълнителните медицински прегледи ще покажат колко точно време ще отсъства бразилецът от терените и дали ще може да играе в реванша с Реал (Мадрид) от 1/8-финалите на Шампионската лига на 6 март в Париж.
Парижани доиграха мача в намален състав, след като треньорът Унай Емери бе извършил всичките си смени до контузията на Неймар.
След успеха си ПСЖ е лидер със 71 точки и 14 аванс пред шампиона Монако. Марсилие е на трето място с 55 точки, а в сряда отново гостува на ПСЖ в 1/4-финал за Купата на Франция.