София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПСЖ разби Байерн (Мюнхен) с 3:0

До края на срещата парижани можеха да реализират още попадения, но с пропуски се отличиха Даниел Алвеш, Неймар и Кавани

7 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

ПСЖ разби с 3:0 Байерн (Мюнхен) в среща от група "В" на Шампионската лига. Парижани не оставиха съмнение в превъзходството си над германския шампион и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех.
Домакините започнаха ударно срещата. Във 2-ата минута Неймар направи впечатляващ пробив и пусна пас в наказателното поле към Даниел Алвеш, който от близка дистанция прати топката във вратата на Улрайх.
След гола баварците опитаха да се върнат бързо в мача и натиснаха противника. В 19-ата минута Хави Мартинес стреля силно, но стражът Алфонс Ареола демонстрира класа и изби в корнер.
В 27-ата минута ПСЖ можеше да удвои, но Кавани пропусна да се разпише от изгодна позиция. Все пак уругваецът записа името си сред голмайсторите само 5 по-късно, когато засече пас по земя на Мбапе и не остави шансове на вратаря на германците. До края парижани можеха да стигнат и до трето попадение, но с пропуски се отличиха Кавани и Неймар.
След почивката ситуацията на терена не се промени. Байерн опитваше натиск, но така и не съумяваше да стигне до гол. Вместо това на няколко пъти ПСЖ организираше опасни контраатаки, които като по чудо не завършваха с гол. До такъв все пак се стигна в 63-ата минута, когато Килиан Мбапе се подигра със защитниците на германския шампион, пусна успоредно на голлинията и след разбъркване Неймар направи резултата класически. 
До края на срещата парижани можеха да реализират още попадения, но с пропуски се отличиха Даниел Алвеш, Неймар и Кавани.