София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПСЖ започна преговори с Конте

Напомняме, че съдбата на сегашния наставник на парижани Унай Емери изглежда предрешена след отпадането на тима от осминафиналите на Шампионска лига

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ПСЖ започна преговори с представители на мениджъра на Челси Антонио Конте, надявайки се да привлече италианския специалист, съобщава The Guardian. Напомняме, че съдбата на сегашния наставник на парижани Унай Емери изглежда предрешена след отпадането на тима от осминафиналите на Шампионска лига. Според различни източници, президентът на френския гранд Насер Ал Хелайфи по всякакъв начин търси нов старши-треньор за своя звезден тим.
Това бе косвено потвърдено и от играчите на парижани Анхел ди Мария и Томас Мюниер, като последният в прав текст анонсира напускането на Емери: "Много неща в клуба, в това число и старши-треньорът, ще се променят. Вече съм на 26, а не на 18 и си давам сметка за думите. Трябва да се утвърдя в клуба и да покажа на какво съм способен. В ПСЖ знаят моята позиция".
Съобщава се, че босът е съставил списък от четирима кандидата за заместник на Емери. В този списък, освен Конте, също така се намират Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед, Диего Симеоне от Атлетико Мадрид и Масимилиано Алегри от Ювентус.
Проблемът за ПСЖ се състои в това, че Моуриньо, Симеоне и Алегри великолепно се чувстват в своите сегашни клубове, за това и кандидатурата на Конте, който от няколко месеца враждува с клубната управа, се отличава от останалите.
По тази причина Антонио стана първият, към когото се обърнаха парижани. Клубът от "Парк де Пренс" е обозначил своята заинтересованост към 48-годишния специалист и е изразил готовност да увеличи заплатата му - от сегашните 9.5 милиона паунда на година до 10 милиона паунда.
Ако Конте реши да изостави своята работа на "Стамфорд Бридж" след края на сезона, той може да се опита да поеме и националния отбор на Италия, но се предполага, че самият Антонио желае да остане в клубния футбол.
Очаква се, че по-нататъшната съдба на Конте ще се изясни през следващия месец - през април босовете на Челси трябва да обсъдят сътрудничеството си с Антонио и да определят плановете за бъдещето.
Напомняме, че отношенията на Конте с ръководството на "сините" се влошиха през миналото лято, когато специалистът започна да демонстрира своето разочарование от трансферната политика на клуба.