София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пулев: Дину е само едно препятствие към световната титла

Надявам се този път да го бия още по-убедително

5 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Остава точно един месец до следващия мач на Кубрат Пулев на професионалния ринг, в който ще се изправи срещу 32-годишния руменъц Богдан Дину (18 победи, 14 с нокаут, 1 загуба) в Лос Анджелис. Вчера Кобрата слезе от подготвителен лагер на Белмекен, а утре заминава за САЩ, за да продължи със заключителната част от своята подготовка. Пулев даде ексклузивно интервю за Sportal.bg преди да отлети за САЩ, в което говори за предстоящия си съперник, договора си с Top Rank и легендарния промоутър Боб Аръм, както и за сблсъка между Антъни Джошуа и Джарел Милър.
“Имаха някакви търкания с неговия менажер и затова сигурно се появи информация, че се отказва. Преговорите си вървяха нормално през цялото време, до този момент той не е отказвал - поне пред мен и пред нашия екип. Не знам в България откъде дойде тази информация, но беше малко невярна”, коментира Пулев информациите за Богдан Дину.
Той говори и за срещата си с него на аматьорско ниво, а освен това изрази увереност, че ще излезе победител в мача с него на 23 март: “Спомням си, че бих един румънец и хубаво го бих, но не си спомням, че е бил той. След това ми казаха, провериха в статистиката и видяхме, че наистина е бил той. Аматьорският бокс няма нищо общо с професионалния, а освен това неговата форма от тогава е различна, моята също. Надявам се този път да го бия още по-убедително. Той е само едно препятствие към световната титла и ще го преодолея.”
Кубрат коментира и договора, който подписа с Top Rank, както и работата си с легендарния промоутър Боб Аръм: “Той е бил голям и става още по-голям, тъй като и Тайсън Фюри подписа с него. Смятам, че те ще организират и следващия сблъсък за световната титла. Според мен Аръм ще е в центъра на всичко, той е един от най-големите в боксовия свят и се радвам, че именно с такъв човек подписахме договор. Изключително точен, изключтелно позитивен, опитен, което е много важно и за мен, и за бокса като цяло.”