София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пулев: Скоро ще се бия за световната титла и ще я спечеля!

Нямам страхове, нямам и ритуали преди двубой

5 годиниДруги 14 Телевизия Евроком

Кубрат Пулев даде интервю за любителския спортен сайт btwtalkingsport.wordpress.com, в което разказа повече за тренировъчния си режим, хобитата и детството си в София.
“Като малки с брат ми винаги се забърквахме в неприятности и правехме пакости, но бяхме и много енергични деца. Не мога да избера конкретен любим спомен от детството си, нито пък някоя пакост, но помня как веднъж счупихме всички антени от една сграда, за да можем да си играем. Тогава си изпатихме много (смее се).
Модел на подражание винаги е бил баща ми, който е бил шампион в тежка категория на България и боксът беше голямата му страст. Другата му страст бяха книгите и вкъщи беше пълно с тях.
Ежедневието на професионалния спортист не е особено интересно, по-скоро е монотонно и скучно. Обикновено се будя около 8 сутринта и ям обилна закуска, след което към 10:30 правя първата си тренировка - около 2 часа. След това обядвам нещо здравословно без мазнини или хляб. После почивам около 3 часа и втората ми тренировка започва в 17:30, след което вечерям нещо по-леко. Вечерите си прекарвам с приятели, забавляваме се и се шегуваме.
Извън бокса обичам да играя шах и подобни игри, но в свободното си време, което не е много, гледам да практикувам динамични активности, защото съм много енергичен човек.
Нямам страхове, нямам и ритуали преди двубой. Около мен преди битка са хората от екипа ми и приятели, които ме подкрепят. Не мога да посоча един двубой за най-добрия в кариерата ми, защото имам повече от 300 на брой. Може би битките за титли са били най-тежките и съответно най-успешни.
Дилиън Уайт отказа да се бие с мен, говореше много и се правеше на голямата работа, но всъщност избяга. Интересното е, че е преди мен в ранглистите. Същото се случи с Джарел Милър, който също не пожела да се бие с мен. На феновете мога да кажа, че скоро ще се бия за световната титла и ще спечеля”, каза Кобрата, чийто следващ двубой ще бъде на 23 март в Лос Анджелис, най-вероятно срещу Роберт Хелениус.