София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рафаел Надал достигна третия кръг от сериите "Мастърс" в Синсинати

15-кратният шампион в турнирите от Големия шлем, който ще се завърне на върха на световното ранглиста в понеделник, очаква сънародника си Алберт Рамос-Виньолас в спора за място на четвъртфиналите

7 годиниТенис 1 Телевизия Евроком

Поставеният под номер 1 Рафаел Надал (Испания) се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5,244 милиона долара. Шампионът от 2013 година Надал се наложи над французина Ришар Гаске 6:3, 6:4.

Испанецът реализира по един пробив в началото и на двете части и записа 15-а победа в 15 мача срещу Гаске, който за последно взе сет на Надал през 2008 година. 15-кратният шампион в турнирите от Големия шлем, който ще се завърне на върха на световното ранглиста в понеделник, очаква сънародника си Алберт Рамос-Виньолас в спора за място на четвъртфиналите.

Рамос-Виньолас надделя с 5:7, 6:4, 6:4 над поставения под номер 16 Жил Мюлер (Люксембург), който през юли елиминира Надал в пет сета на "Уимбълдън". Седмият в световната ранглиста Александър Зверев (Германия) отпадна във втория кръг след поражение от 19-годишния представител на домакините Франсис Таяфоу с 6:4, 6:3, 6:4.

Зверев, който беше в серия от десет поредни победи и спечели титлата на турнира "Мастърс" в Монреал в неделя след успех над швейцарската легенда Роджър Федерер, навакса ранен пробив пасив и стигна до обрат в първия сет.

Във втората част Таяфоу дръпна с 3:0 и запази аванса си, за да изравни резултата. Германецът поведе с пробив на старта на решаващата трета част, но тийнейджърът веднага го върна, а след това проби отново в десетия гейм, за да запише първа победа над тенисист от топ 10 в кариерата си.

"Усетих, че той беше малко уморен, но въпреки това се бореше за всяка топка. Беше много трудно. Радвам се, че успех. Стратегията ми беше да удължавам максимално разиграванията и да го държа зад крайната линия. Получи се", коментира 87-ият в света американец.
За място на четвъртфиналите той ще срещне сънародника си Джон Иснър, номер 14 в схемата, който елиминира лесно с 6:3, 6:3 друг американец Томи Пол, участващ с "уайлд кард".