София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал (Мадрид) победи Борусия Дортмунд с 3:1

Бижу на Бейл, два гола на Кристиано и холандски арбитър съкрушиха Борусия - 1:3

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Реал (Мадрид) записа историческа първа и при това убедителна победа с 3:1 срещу Борусия в Дортмунд. Мачът бе втори и за двата тима в група „H” на Шампионската лига.
Още в 14-ата минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Ярмоленко нахлу отдясно и центрира, а Обамеянг остана под топката, но Максимилиан Филип отправи удар от малък ъгъл. Защитникът на гостите Серхио Рамос обаче изчисти топката от голлинията, но тя се удари в ръката му. Съдията Бьорн Куйперс не видя това и не посочи бялата точка. Четири минути по-късно европейският клубен шампион поведе на “Сигнал Идуна Парк” с гол на уелсеца Гарет Бейл, който засече центриране на Дани Карвахал и с левия крак не остави шансове за Роман Бюрки. Малко по-късно се стигна до контраатака на Борусия и нова възможност за гол, но центриране срещна ръката на Карвахал в наказателното поле. Сигнал за дузпа отново нямаше. Малко преди края на първата част Пиер Емерик Обамеянг бе изведен в чиста голова позиция, но шутира в гредата. Страничният съдия обаче бе спрял атаката на Борусия секунда по-рано, вдигайки флага си за засада.
След почивката в 49-ата минута Кристиано Роналдо удвои аванса на „кралския” клуб след подаване на Гарет Бейл. В 54-ата минута голмайсторът на „жълто-черните” Пиер-Емерик Обамеянг намали на 1:2 след асистенция на Гонсало Кастро. С втория си гол в мача в 79-ата минута обаче Роналдо уби интригата в срещата, възползвайки се от извеждащо подаване на Лука Модрич. При подаването останаха леки съмнения за засада на португалеца. В 88-ата минута Марко Асенсио можеше да направи победата на гостите още по-убедителна, но пропусна сам срещу Бюрки, който отрази удара.