София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Реал Мадрид сдаде второто място в Примера

Белите извъртяха 2:2 с Виляреал

6 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

 Реал Мадрид завърши 2:2 срещу Виляреал като гост в последния си двубой от противоречивия си сезон в испанската Примера дивисион. С ремито "белия балет" сдаде второто място на Атлетико Мадрид, който има две точки повече и мач по-малко, а в неделя "дюшекчиите" приемат Ейбар.
Попаденията за Реал отбелязаха Гарет Бейл в 11-ата и Кристиано Роналдо в 32-ата, докато за домакините се разписаха Мартинес в 71-ата и Кастийехо в 85-ата. Двубоят ще се запомни и с дебюта на сина на треньора на Реал Зинедин Зидан Люка на вратата на мадридчани в Примера.
Двубоят на "Ел Мадригал" нямаше особено значение и за двата тима и предложи доста открита игра с атаки и към двете врати. Реал първи стигна до гол в 11-ата минута след атака, започната от Касемиро в средата на терена. Бразилецът подаде към Лука Модрич, който намери от своя страна Гарет Бейл. Уелсецът се пребори със защитата на Виляреал и успя да открие резултата с удар с десния крак, като това по този начин се разписа в четвърти пореден мач за Реал. Последваха ситуации и пред двете врати и така се стигна до 32-ата минута, когато Марсело и Кристиано Роналдо показаха отлично взаимодействие. Бразилският защитник получи топката отдясно на наказателното поле от Иско и я качи на главата на португалеца, който не сбърка отблизо за 2:0. Резултатът се запази до почивката, а след паузата треньорът на "белите" Зинедин Зидан извади Роналдо и пусна на негово място Карим Бензема, за да му даде възможност да си почине преди финала на Шампионската лига срещу Ливърпул на 26 май.