София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Рома победи Дженоа с 2:1

В добавеното време на двубоя тимът на Еузебио Ди Франческо направи още два много сериозни пропуска, но това не се оказа фатално за “вълците”

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Рома надделя с 2:1 над Дженоа на "Олимпико" в Рим в мач от междинния 33-и кръг на Серия "А". Дженгиз Юндер даде аванс на столичани в резултата с гол в 17-ата минута. В 52-ата минута бившият защитник на Рома Ервин Зуканович си вкара красив автогол с глава, правейки резултата 2:0. В 61-ата минута Джанлука Лападула върна едно попадение за "грифоните", но усилията на гостите да се доберат поне до равенство не се увенчаха с успех. "Вълците" събраха 64 точки и заемат четвърта позиция в класирането в момента, докато Дженоа е на 12-о място с 38 точки. Българският нападател Андрей Гълъбинов остана през всичките 90 минути на скамейката на резервите за "грифоните" от Генуа тази вечер.
В 17-ата минута Александър Коларов изпълни фаул и намери с дълъг пас Дженгиз Юндер. Младият турски нападател успя от съвсевм близко разстояние да насочи перфектно топката и опъна мрежата зад Матия Перин, който не съумя да стори нищо в тази ситуация. Пет минути след попадението Стефан Ел Шаарауи отправи опасен изстрел към вратата на Перин, но не намери целта, а в 33-ата минута съвсем малко не достигна на Джанлука Лападула да изравни резултата след центриране отдясно. Бранител на “вълците” отклони леко топката, а вратарят Алисон се на В добавеното време Оскар Хильемарк получи шанс да стреля с глава от добра позиция, но ударът му мина над вратата на Алисон.Седем минути след почивката босненският защитник Ервин Зуканович си отбеляза автогол и резултатът стана 2:0. Бившият футболист на Рома изненада Перин и останалите си съотборници, отклонявайки топката с глава в собствената си врата след центриране от корнер, като кълбото срещна и десния страничен стълб на стража преди да се оплете в мрежата.В 61-ата минута Лападула върна интригата в срещата. Той се измъкна от защитата на “джалоросите” и прехвърли излезлия неразчетено напред Алисон - 2:1. меси отлично и изпревари нападателя.
В 69-ата минута Алисон направи спасяване след удар от въздуха на резервата Джузепе Роси и домакините оцеляха в тази ситуация.В 79-ата минута гостите пропиляха златен шанс за 2:2. Грешка на появилия се в игра за Рома след почивката Костас Манолас в средата на терена даде възможност на генуезци да организират много опасна контраатака, при която резервата Юри Медейрош бе длъжен да изиграе ситуацията по-добре, но в крайна сметка Алисон спаси.
В 84-ата минута Алесандро Флоренци можеше да сложи точка на спора, но Перин направи ключово спасяване. В добавеното време на двубоя тимът на Еузебио Ди Франческо направи още два много сериозни пропуска, но това не се оказа фатално за “вълците” и те взеха задължителните три точки.