София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

РОМАН ПРАХАЗКА: 0:0 Е МНОГО ОПАСЕН РЕЗУЛТАТ

ХАЛФЪТ ПРИЗОВА ФЕНОВЕТЕ ЗА СЕРИОЗНА ПОДКРЕПА НА ГЕРЕНА

8 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Халфът на Левски Роман Прохазка изигра поредния си силен мач за тима при нулевото равенство срещу Марибор като гост. Словакът вършееше по крилото в атака, но и помагаше много на защитата. Роман смята, че 0:0 е много коварен резултат и никой в "синия" лагер не трябва да си мисли, че на реванша ще е лесно. Халфът призова феновете за сериозна подкрепа на "Герена". Прохазка обясни пред "7 дни спорт", че дори на стадион "Людски врът" той и съотборниците му са се чувствали домакини.
Роман, какъв е коментарът ви за равенството с Марибор?
- Беше тактически мач. Мисля, че стояхме доста стабилно на терена. Доколкото си спомням, домакините създадоха само едно положение от корнер. Иначе опитваха някакви удари, но Боян ги спаси. Ние имахме две чисти положения, които можеше да вкараме. Щеше да е много хубаво, ако сега бяхме с гол преднина. Стана така обаче, че всичко ще се решава на "Герена".

Очакванията на всички в България бяха, че Левски ще дойде в Словения да се брани, но вие държахте топката и атакувахте. 
- Марибор е отбор, който обича да се защитава. Те са силни на контраатака. Ние гледахме доста техни мачове. При тях няма значение дали са домакини или гости, тактиката е една и съща. Стабилни са отзад и разчитат на контрите. Затова и както казвате вие, ние играхме повече с топката и имахме положения. За съжаление не ги вкарахме, но нищо - има и друг мач.
Изненадахте ли ги със самочувствието и играта, която показахте?
- Тук няма значение кой е считан за фаворит и кой - за аутсайдер. Всичко се решава на терена. Ние стояхме добре, но все още нищо не е приключило. Тези мачове се играят до победа, а не кой играе по-добър или красив футбол. Мога само да кажа, че ще дам всичко от себе си, за да ги отстраним. Предстои ни един още по-труден мач на "Герена", който трябва задължително да спечелим.
Колко добър резултат е това 0:0 в Марибор?
- Резултатът е много опасен, защото, ако ни вкарат гол, ние трябва да вкараме два. Нека не летим в облаците сега. Чака ни много по-тежък мач на "Герена". На нашия стадион трябва задължително да победим.
Колективът ли е силата, която движи Левски в момента?
- Определено да. В съблекалнята на Левски има много по-добър колектив. Всички си помагаме на терена. Опитваме да приобщим бързо и новите футболисти. На игрището сме като едно цяло. Треньорът Люпко Петрович също много помогна за това. Надявам се всичко това да не е напразно и да сме усмихнати и след реванша.
Как на терена усетихте атмосферата от трибуните и най-вече подкрепата на вашите фенове?
- Уникално беше! Ние чувахме публиката през целия мач. Това ни даваше увереност. Всички тези хора са дошли дотук да бъдат с нас. Надявам се на "Герена" да стане още по-страшно и феновете да ни помогнат, защото е много важно за нас.
Почувствахте ли се като домакини в Марибор?
- Да, да, защото ги чувахме през целия мач. Сега трябва да дойдат и да ни подкрепят на нашия стадион. Благодарим им и се надявам, че на "Герена" ще се получи още по-добре и ще отстраним Марибор.
Какво бихте казали на всички тези фенове, пропътували разстоянието до Марибор, за да бъдат до вас?
- Само мога да им кажа едно голямо "Благодаря". Надявам се "Герена" да се напълни докрай и да стреснат съперника ни.