София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роналдо и Португалия проверяват има ли пулс Испания

Ще надвият ли Кристиано и компания разколебаните испанци ?

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Европейският шампион Португалия се изправя срещу Испания днес от 21 часа на стадион “Фишт” в Сочи в определяния като най-зрелищен двубой от груповата фаза на световното първенство. Иберийското дерби винаги е било непредсказуемо и днешният мач не прави изключение.
 
Само преди седмица Испания влизаше в списъка на фаворите за спечелване на трофея в Русия, но събитията в последните дни тласнаха “ла фурия роха” в обратната посока. Припомняме накратко какво се случи в лагера на Испания само за 48 часа - във вторник селекционерът Юлен Лопетеги обяви, че поема Реал Мадрид, в сряда той беше уволнен, а на негово място назначен Фернандо Йеро, като всичко това се е случило след съпротивата на играчите, чиято реакция ще бъде интересно да видим. 
 
Португалците със сигурност са “надушили кръв” и ще се опитат да се възползват максимално от ситуацията в лагера на съперника в преследване на мечтата да станат едва четвъртия тим в историята, който към европейската е добавял и световната титла или обратното. Това са постигали ФРГ (ЕП1972/СП1974), Франция (СП1998/ЕП2000) и Испания (ЕП2008/СП2010).
Двата тима са се изправяли четири пъти един срещу друг на големи първенства, като Испания води с 2-1 победи, като в тези мачове са били отбелязани едва четири попадения.

Вероятни състави:

Португалия: Патрисио, Седрик, Пепе, Алвеш, Герейро, Б. Силва, Карвальо, Марио, Куарешма, Роналдо, Гедеш.

Испания: Де Хеа, Алба, Рамос, Пике, Начо, Иниеста, Бускетс, Алкантара, Иско, Коща, Силва.