София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сари използва Клоп в своя защита

Сари се защити

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че има нужда от време, за да наложи своите идеи на "Стамфорд Бридж", като в подкрепа на това даде пример с мениджъра на лидера в Премиър лийг Ливърпул.  Италианецът припомни, че в началото на работата на Юрген Клоп мърсисайдци са били в средата на таблицата, но с времето трудът на германеца дава резултат. 

"Искам да припомня, че Ливърпул на Клоп беше в средата на таблицата. Ситуацията е ясна. Има три отбора, които са над останалите. Мениджърът на единия от тях работи вече пет години, на другия - четири, а на третия - три. В тези клубове проявиха търпение. Ние също имаме нужда от време за работа, за да променим манталитета и да продължим напред", заяви Сари.
 
Италианецът добави, че не е атакувал нито един от играчите си по време на 50-минутния му разговор с тях след срамната загуба с 0:4 от Борнемут в средата на седмицата. "Не съм атакувал играчите си. Говорих с тях, защото имах нужда да разбера какво става. След това исках да се прибера бързо вкъщи, за да изгледам отново мача. Не е имало друга причина. Искам да променя манталитета на играчите, а това е дълъг процес. 

Първо искам да можем да прилагаме много добре План А. Нямам желание да променям нещо, което все още не работи. Искам да видя как го прилагаме добре и след това можем да видим какво би могло да се промени. Всеки познаваше Барселона отпреди 10 години. Те спечелиха всичко, защото играеха техния футбол. Аз искам да прилагам моя футбол. Аз съм мечтател.

Знаех, че нивото тук е много високо. Този отбор практикуваше друг футбол и печелеше с него, така че сега е много трудно, но мисля, че можем да се справим", заяви Сари, който се извини и на привържениците на Челси.