София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Септември победи Верея с 1:0

Крис Гади герой за тима на Николай Митов

6 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Септември успя да спечели с 1:0 гостуването на Верея от 13-ия кръг на Първа лига. В герой за тима на Николай Митов се превърна Крис Гади, който отбеляза във вратата на домакините в 62-ата минута. 
Срещата на стадион "Трейс Арена" започна с минута мълчание на трагично загиналия бивш кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев. 
Мачът не бе особено интригуващ, а головите ситуации и пред двете врати бяха малко. Най-запомнящото се през първото полувреме беше гредата, която Мартин Тошев удари в 36-ата минута. Нападателят на Септември засече с глава след центриране от корнер, а Георги Аргилашки се намеси отлично и изби топката в гредата.  
В началото на второто полувреме отново Тошев имаше шанс, но не успя да открие. Това обаче се случи в 62-ата, когато Крис Гади вкара. Французинът отбеляза, след като бе изведен прекрасно сам срещу стража на Верея от Мартин Тошев, преодоля Аргилашки и от малък ъгъл реализира в опразнената врата - 0:1.
До края избраниците на Илиан Илиев имаха няколко шанса, но така и не успяха да изравнят. В 81-ата минута Янко Георгиев спаси удар на Мехди Фенуш, а след това и добавка на Мирослав Енчев. В добавеното време пък Георги Андонов прати топката в напречната греда и така Септември удържа победата.След минималния успех столичани изплуваха от зоната на изпадащите и с актив от 13 точки се изкачиха на 11-ото място. Верея остава пети с 20.
За тима на Илиан Илиев това бе трети пореден мач без победа.