София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Септември (София) надви Дунав (Русе) с 1:0

Тимът на Николай Митов спечели с 1:0 визитата си в Русе

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Септември (София) постигна трета поредна победа в Първа лига. Тимът на Николай Митов се наложи с 1:0 като гост на Дунав (Русе) в среща от 14-ия кръг на родния шампионат.
С този успех новакът в елита събра вече актив от 16 точки и зае 10-о място във временното класиране. Загубата пък е осма за русенци от началото на сезона. Те не познават вкуса на победата от 10 септември, когато се наложиха с 3:0 над Витоша (Бистрица). Оттогава "драконите" записаха 4 загуби и 2 равенства.
Домакините стартираха по-силно срещата и в началните минути действията на терена се развиваха основно в половината на столичани. "Драконите" обаче трудно съумяваха да създадат чиста голова ситуация, като първата такава дойде чак в 29-ата минута. Тогава Юлиян Ненов напредна и шутира. Топката се отби в тялото на бранител и попадна в Христофор Хубчев, който не уцели врата от близка дистанция.
В ответната атака Септември можеше изненадващо да поведе в резултата, но ударът на Мартин Тошев бе отразен от Станислав Антонов. Тимът на Николай Митов нанесе своя удар в продълженията. Крис Гади проби по дясното крило и пусна към Борис Галчев, който без подготовка прати топката във вратата на Дунав.
През втората част Дунав беше по-активният отбор, но така и не намираше верния път към противниковата врата. Русенци бяха близо до изравнителен гол в 90-ата минута, но след удар на Васил Шопов топката срещна напречната греда.
В крайна сметка до края на срещата не паднаха попадения и Септември се поздрави с успеха.