София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Севиля победи Барселона с 2:0

Сарабия и Бен Йедер носят успеха на андалусийците

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Севиля победи Барселона с 2:0 като домакин в първия 1/4-финален мач от Купата на краля. За успеха, който ще направи реванша изключително интересен, се разписаха Пабло Сарабия (58) и Висам Бен Йедер (76).
Любопитно е да се отбележи, че каталунците бяха с доста променен състав и в групата липсваше голямата им звезда Лео Меси. Освен него, от пейката стартираха Луис Суарес, Филипе Коутиньо, Серхио Бускетс и Жорди Алба. Дебют за тима на Ернесто Валверде пък направи Кевин-Принс Боатенг, който стартира като титуляр.
Срещата започна с лек домакински натиск, но той не доведе до нищо по-сериозно.
В 26-ата минута играчите на Севиля поискаха дузпа за игра с ръка на Артуро Видал в наказателното поле, но след намесата на ВАР съдията прецени, че чилиецът е играл с рамо.
Към края на полувремето андалуският тим имаше прекрасна възможност за откриване на резултата. Бен Йедер изскочи очи в очи с Яспер Силесен, но отблизо не успя да го преодолее.
След почивката домакините бяха още по-активни и така се стигна до гола. Куинси Промес напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Пабло Сарабия от движение отбеляза за 1:0.
Добрата игра на Севиля се отблагодари в 76-ата минута, когато Бен Йедер отбеляза след асистенция на Евер Банега.
В 81-ата минута Луис Суарес стигна до прекрасна голова възможност, с която да намали резултата, но шутът му бе блокиран.
До края по-сериозни голови положения нямаше и Севиля грабна много добра турнирна преднина от 2 попадения. Реваншът между двата тима е след седмица в Барселона. За каталунците това е втори пореден пасив от 2 гола преди реванш, като на 1/8-финалите те успяха да го преодолеят срещу Леванте, печелейки реванша на "Камп Ноу" с 3:0.