София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шампионска лига се завръща

Мега сблъсък тази вечер

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Най-престижната европейска клубна надпревара се завръща тази вечер за радост на футболните фенове. В различни градове на Европа предстои да се изиграят първите осем от надпреварата в групите от А до D, като най-голям интерес безспорно предизвиква мегасблъсъкът между Барселона и Ювентус на "Камп Ноу".

 

През уикенда Барса загря за торинци с гръмка победа с 5:0 над Еспаньол, а звездата Лионел Меси избухна с хеттрик. В същото време и Ювентус записа изразителен успех над скромен съперник в лицето на Киево и така и двата тима ще излязат на терена с повишено самочувствие.

 

Дисциплинираният и обигран отбор на гостите идва с ясната цел да не загуби срещу съперника, който жадува отмъщение за отстраняването в 1/4-финалите на миналия сезон на Шампионската лига. Юве разгроми Барса с 3:0 у дома, а в реванша устиска 0:0.

 

Със старта си на сезона в Испания отборът на Барселона показа, че слуховете за смъртта му след напускането на Неймар са силно преувеличени, а днес ще има шанс да го демонстрира и на европейската сцена. В сянката на този титаничен спектакъл остава вторият мач от групата между Олимпиакос и Спортинг Лисабон.

 

В група А сили ще премерят завърналият се в голямата игра след едногодишна пауза Манчестър Юнайтед и швейцарския шампион Базел. Футболистите на мениджъра Жозе Моуриньо жадуват за нови успехи, след като миналия сезон триумфираха в Лига Европа, което им осигури жадуваното завръщане в ШЛ. В другия мач от групата първенецът на Португалия Бенфика стартира надпреварата срещу ЦСКА Москва, в който играе българинът Георги Миланов.

 

Байерн Мюнхен пък ще започне новата атака към титла в турнира на богатите срещу белгийския шампион Андерлехт на "Алианц Арена" в мач от група В. В другия двубой основният герой на трансферното лято Пари Сен Жермен ще преследва задължителна победа срещу Селтик в Шотландия.

 

В група С Челси ще посрещне на стадион "Стамфорд Бридж" дебютанта  Карабах, който стана първият азербайджански тим, класирал се в Шампионската лига. Рома пък ще премери сили с Атлетико Мадрид. Испанският клуб се превърна в майстор на старта в турнира, като има две поредни победи в първите си мачове от груповата фаза.