София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шок за Дортмунд в зрелище за Купата

Лидерът в Бундеслигата отпадна на 1/8-финал от Вердер след дузпи

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Вердер шокира лидера в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) с 4:2 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия. В редовното време съперниците си размениха по един гол, а след продълженията резултатът бе 3:3. При дузпите Алкасер и Филип бяха грешници за домакините, а нито един от футболистите на гостите не пропусна.
Халфът от Косово Милот Рашица (5) даде ранен аванс за тима от Бремен, след като не остави никакви шансове за дебютиралия на вратата на домакините в този мач Ерик Оелшлегел.
Вердер продължи да играе добре, но в добавеното време на първата част допусна изравнителен гол, дело на Марко Ройс (45+3) след изпълнение на пряк свободен удар.
След почивката нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си. В последната минута първо Оелшлегел отрази с голяма доза късмет рикоширала в стената топка при изпълнен от Макс Крузе пряк свободен удар, а при ответната атака след центриране от корнер Дилейни засече топката с глава, след което тя кацна на напречната греда и излезе в аут.
В продълженията отборите сътвориха зрелище с още четири попадения. Вестфалци на два пъти повеждаха с голове на Кристиан Пулишич (105) и Ашраф Хакими (113) след асистенции на Пако Алкасер и Максимилиан Филип. Вердер обаче изравняваше чрез легендата Клаудио Писаро (108) и Мартин Харник (119), за да се стигне до дузпи. При тях гостите не сгрешиха нито веднъж, а Пако Алкасер и Максимилиан Филип пропуснаха първите две за вестфалци и така Вердер се класира за 1/4-финалите на надпреварата.
По-рано в друга среща между втородивизионни тимове Дуисбург отстъпи с 1:3 у дома на Падерборн. Каули (47) даде аванс на „зебрите“, но след това Текпетей (52), Прьогер (61) и Антви-Аджей (76) се разписаха за Падерборн и го класираха за следващата фаза.