София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ще видим ли дебюта на Десподов в Серия "А"? Българинът е на пейката срещу Аталанта

Ще бъде много интересно

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Новото попълнение на Каляри Кирил Десподов е на резервната скамейка на тима от Сардиния за мача срещу Аталанта тази вечер. Двубоят започва в 22:00 часа, а Футболист номер 1 на България за 2018 година се надява да направи своя дебют в Серия "А". 

Старши треньорът на Каляри Роландо Маран заяви на пресконференцията преди срещата, че не бива да се бърза с включването на Десподов, който тренира с отбора едва от няколко дни. Ако обаче резултатът е неблагоприятен за "рособлу", е напълно възможно да видим бившия ас на ЦСКА-София в игра през второто полувреме.

 

Домакините не са в никак добра форма, като записаха равенство и две загуби в последните си три мача, а освен това отпаднаха от Купата на Италия. След като вчера Болоня изненада Интер насред "Сан Сиро", авансът на сардинци пред първия отбор под чертата на изпадащите е само 4 точки.

Маран залага в предни позиции на Леонардо Паволети, а зад него ще действа словенският национал Валтер Бирса. Заради наказание отсъства Николо Барела, а Рагнар Клаван, Алберто Чери, Фабрицио Качаторе, Филип Брадарич и Лукас Кастроса контузени. Освен Десподов, сред резервите са и още няколко от новите попълнения - Лука Пелегрини, Сирил Теро и Максим Льоверб.

Аталанта е на другия полюс. "Бергамаските" не само разгромиха Ювентус с 3:0 на четвъртфиналите за националната купа, но са убедителни и в първенството -  смазващи победи срещу Фрозиноне и Сасуоло, и равенства срещу Юве и Рома.

Гостите от Бергамо ще разчитат на головата машина Дуван Сапата, който вкара 17 попадения в последните 10 мача във всички турнири. Колумбиецът обаче няма да има подкрепата на Йосип Иличич, който е аут заради травма.

 

При победа днес, отборът на Джан Пиеро Гасперини ще измести "вълците" от петото място в класирането. Каляри пък има възможност да се изкачи до 13-ата позиция, с равен брой точки с Дженоа.

По-рано през сезона Аталанта загуби от Каляри с 0:1 на "Атлети Адзури д'Италия", но наскоро спечели с 2:0 на "Сардиния Арена" за Купата на Италия.