София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Щутгарт и Хановер се върнаха в елита

Вюрцбургер Кикерс и Карлсруе изпаднаха, Мюнхен 1860 ще играе бараж за оставане във Втора Бундеслига

7 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Щутгарт победи Вюрцбургер Кикерс с 4:1 в последния 34-и кръг на германската Втора Бундеслига и завърши на първо място, а в същото време прати опонента в Трета лига. Цимерман (32), Тероде (59, 80) и Гинчек (89) бяха точки за швабите, които приключиха сезона на първа позиция с 69 точки и се завръщат в елита след само един сезон отсъствие. Шрьок (78) вкара почетния гол за гостите, които завършват предпоследни с 34 точки и през следващата кампания ще играят в Трета лига.
Хановер също престоя само един сезон във Втора Бундеслига и от следващия се завръща в елита на Германия, след като завърши 1:1 при визитата си на Зандхаузен в последния кръг и с 67 точки остана втори след Щутгарт. Пидъл (57) вкара за домакините, а Хюбнер (60) изравни за Хановер. Зандхаузен приключва сезона десети с 42 точки.
Айнтрахт (Брауншвайг) се надяваше на сериозни издънки от страна на Щутгарт и Хановер, каквито не се случиха, а иначе надви Карлсруе с 2:1 и завърши сезона на трето място с 66 точки. Така „лъвовете” от Брауншвайг ще играят плейоф с 16-ия от Бундеслигата Волфсбург в два мача на разменено гостуване за място в елита. Карлсруе завърши последен с 25 точки и изпада в Трета лига.
Мюнхен 1860 допусна обрат и загуби с 1:2 при визитата си на Хайденхайм, завършвайки на 16-а позиция с 36 точки, която го праща на плейоф в два мача с третия от Трета лига Ян Регенсбург за място във Втора Бундеслига. Хайденхайм приключи шести с 46 точки.
Арминия (Билефелд) пък се спаси от изпадане след 1:1 при визитата си на Динамо (Дрезден). Така Арминия събра 37 точки и завърши на спасителното 15-о място с една точка повече от Мюнхен 1860. Динамо (Дрезден) приключи на пето място с 50 точки.