София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Славия надви Ботев (Враца) с 3:1

„Белите“ спечелиха в студа и снега във Враца

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Славия обърна Ботев (Враца) за успеха с 3:1 в мач от 23 кръг на Първа лига. Това е втори пореден обрат за „белите“ в рамките на няколко дни, след като в средата на седмицата спечелиха с 3:2 над Черно море след изоставане в резултата. Част от головете оставиха съмнения за съдийски грешки.
Срещата започна с половин час закъснение заради почистването на 10-сантиметровия сняг, с който домакините се бореха от ранни зори. Осем привърженици на гостите и 113 на врачани бяха по трибуните на стадион „Христо Ботев“.
Мачът започна с ранно положение за домакините, при което удар на Валери Домовчийски в първата минута беше избит в корнер. В шестата минута врачани откриха резултата. Венцислав Керчев беше точен с глава след центриране на Йордан Апостолов от фаул отдясно. При центрирането играч на Ботев беше в засада.
Последваха положения пред двете врати, при които с добри намеси се отличиха двамата вратари Красимир Костов и Антониос Стергиакис. В средата на първата част домакините искаха дузпа заради нарушение на Велковски срещу Даниел Генов, но съдиите подминаха претенциите им. След това попадение на домакините беше отменено заради засада.
В 38-ата минута Радослав Кирилов изравни за Славия. Той беше изведен в добра позиция от Цветелин Чунчуков, справи се с опитите на трима защитници да го спрат и стреля точно във вратата на Костов.
През втората част „белите“ показаха по-добра игра. В 78-ата минута гостите стигнаха до обрат. Чунчуков се разписа след асистенция на Димитър Велковски. Попадението е доста спорно, тъй като останаха съмнения за засада.
Две минути преди края Владислав Узунов вкара трети гол за гостите. Попадението му беше оспорвано от домакините заради нарушение на Славия при атаката за гола.
С втората си поредна победа Славия събра актив от 30 точки и се доближи на четири от шестото място. Добрата форма на „белите“ е предпоставка за притеснения на „Герена“, тъй като в следващия си мач „сините“ приемат носителя на Купата на България. След втората си поредна загуба Ботев (Враца) е девети, на три точки зад „белите“.