София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След 4 години ЦСКА се завърна в Европа с победа

"Червените" победиха с 1:0 ФК Рига при завръщането си в Лига Европа

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

След 4 години ЦСКА се завърна в Европа с победа! "Червените" надделяха с 1:0 над латвийския ФК Рига в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион "Българска армия". Двубоят бе първи за новия сезон, а и официален дебют на Нестор Ел Маестро начело на "аремйците". Единственото попадение в мача бе дело на Тиаго, който вкара с блестящ удар. Черниаускас пък на два пъти спаси 100-процентови възможности за гостите от Латвия. Реваншът е на 19 юли от 19:30 часа в Рига. Крайният победител се изправя срещу австрийския Адмира Вакер.Срещата започна с едноминутно мълчание и аплодисменти в почит на легендата на ЦСКА Димитър Марашлиев, който почина днес.
Гостите от Латвия първи имаха възможност да открият резултата. Енин засече от непосредствена близост центриране отляво и бе изключително близо да вкара, но Черниаускас с чудесна намеса изби в корнер.
"Червените" отвърнаха със засечена от Тиаго топка, която обаче попадна в ръцете на Озолс. Последва пропуск и от страна на Жоржиньо.
В края на първото полувреме Черниаускас отново спаси ЦСКА от сигурен гол. Вусурович се възползва от грешка на отбраната на "червените", озова се на отлична позиция за стрелба и стреля от въздуха, но с акробатична намеса стражът изби в корнер.
Ел Маестро вкара Едвин Джеси на мястото на неубедителния Рафаел Енрике и това даде резултат. Още в 49-ата минута Тиаго получи топката на около 30 метра от вратата на Рига и с много силен и точен изстрел препарира стража на гостите за 1:0!
ЦСКА успокои играта след попадението, а положенията пред двете врати спряха. Черниаускас нямаше никаква работа, но липсваха ситуации и пред стража на гостите.
В последните 10 минути ЦСКА на два пъти можеше да вкара втори гол, но Жоржиньо и Джеси пропиляха отлични ситуации за гол.
До края попадение не падна и ЦСКА взе ценна победа, но резултатът предвещава нелек реванш.